Една от най-ексцентричните фигури в световния футбол - Паоло Ди Канио, показа, че не се е променил много, макар и вече в ролята си на треньор, и успя изненада с нестандартно решение - да извади пари от собствения си джоб, за да задържи трима основни футболисти на неговия Суиндън Таун, чийто договори за преотстъпване изтичат.

Италианският мениджър започна кариерата си на наставник през лятото на 2011 година, като още в първия си сезон начело на скромния тим успя да го класира за Лига Едно, а през настоящето първенство се бори за втора поредно влизане в по-горна дивизия, този път в Чемпиъншип.

В момента Суиндън е в серия от четири поредни победи, но изглежда няма достатъчно финанси, за да задържи наетите Джон Босток от Тотнъм, Крис Мартин от Норич и Дани Холанд от Чарлтън.

„Ще направя всичко, за да ги задържа тук, дори и да дам мои лични пари за това. Ще похарча 20 000 или 30 000 паунда, за да останат те толкова по-дългото, колкото се може, защото ми пука и искам да печеля“, каза Паоло Ди Канио.

„Сигурен съм, че с тях имаме по-големи шансове да спечелим. Няма да продам къщите си в Италия, но искам да задържа тези играчи“, коментира бившата звезда на Лацио и Уест Хем.

„Когато умра, ще имам малко по-малко пари, но ще имам победата като мениджър“, заяви Паоло Ди Канио, който изглежда готов на всичко, за да класира отбора си в Чемпиъншип.

Още в самото начало на треньорската си кариера италианецът успя да получи световен отзвук със своя екстравагантна изява, след като наби свой футболист след загуба от Саутхемптън за Купата на Лигата, а Суиндън Таун тогава все още играеше в четвъртата по сила дивизия на Англия - Лига Две.