Още в първия си сезон като треньор Паоло Ди Канио може да се похвали със златото, след като изведе Суиндън Таун до титлата в английската Лига Две и класира отбора си за Лига Едно.

Италианецът, който прекрати кариерата си на футболисти през 2008 година, пое червеношийките през лятото, а първият му официален мач като мениджър бе на 6 август 2011 година, когато тимът му би с 3:0 Крю Алекзандра.

Само месец след това, 43-годишният Ди Канио показа, че и на скамейката не е загубил буйния си нрав, като се сби с нападателя Лиъм Кларк. Наставникът първо го нашамари в тунела, а след това и го изхвърли от Суиндън, показвайки, че няма да търпи своеволията на играчите си.

Здравата ръка явно даде резултат и днес Суиндън Таун триумфира с титлата в Лига Две, след като разби с 5:0 Порт Вейл и кръг преди края е недостижим на върха.

Така от следващия шампионат отборът на Паоло Ди Канио ще се състезава в третото ниво на английския футбол - Лига Едно. Към Ди Канио обаче има интерес от бившия му тим Уест Хем и няма да е голяма изненада, ако скоро той поеме чуковете, от чийто фенове е боготворен.