Интересът на Манчестър Юнайтед към Клаудио Маркизио е на път да стане много сериозен, съобщават медиите в Италия. Причината за това се крие в недоволството на халфа спрямо новата тактическа постройка на Ювентус.

Решението на Антонио Конте в последните срещи отборът да излиза в схема 3-5-1-1 е продиктувано от желанието му да дава все повече шанс на френския талант Пол Погба, който по ирония от съдбата избяга от Юнайтед със свободен трансфер. Конте бил толкова впечатлен от младока, че искал да разчита на него, но в същото време не бил склонен да се лиши от Маркизио и Андреа Пирло.

Според информациите Маркизио изобщо не бил доволен, че заради новата схема ще играе по-назад в халфовата линия и вече обмислял трансфер извън Торино. Юнайтед от своя страна не за пръв път се интересува от него, но до този момент всички оферти на „червените дяволи“ бяха отхвърляни на момента.

Към момента цената на 27-годишният халф, който е юноша на „бианконерите“, възлиза на около 30 милиона евро или казано иначе – 27 милиона паунда.