Челси допусна нова грешка в борбата за защитата на титлата си. „Сините” завършиха 1:1 при гостуването си на Нюкасъл от 15-я кръг на Премиършип и остана на втора позиция на две точки от лидера Манчестър Юнайтед. По този начин Челси няма победа в трети пореден мач в Премиършип.  

Мачът започна отлично за „свраките”, които получиха подарък от Алекс още в 6-та минута, когато бразилецът не се разбра с Петър Чех и в опита си да му върне топката изведе на празна врата Анди Керъл, който не пропусна и прати кълбото в опразнената врата.

Футболистите на Челси имаха надмощие след получения гол, но Дрогба и Анелка се губеха на терена и играта им не вървеше.

Все пак Челси стигна до изравнителен гол в 45-та минута, когато Флоран Малуда подаде към Саломон Калу, който стреля, а топката рикошира в крак на защитник на Нюкасъл и влезе във вратата на Крул.

През второто полувреме играчите на Карло Анчелоти пропуснаха няколко изгодни положения, за да стигнат до победата, а Ашли Коул се наложи да избива топката от гол линията.

Челси остава на втора позиция с 29 точки и е на две зад лидера Манчестър Юнайтед. Арсенал също е с 29 точки, но заема трето място, тъй като е с по-лоша голова разлика от „сините”.