Звездата на Нюкасъл Хатем Бен Арфа отпадна от сметките за реванша срещу Анжи Махачкала в Лига Европа. Пръвият 1/8-финален мач между двата тима в Русия завърши при нулево равенство, а дагестанци ще бъдат без голямата си зимна покупка Вилиан.

Френският атакуващ халф се контузи тъкмо при визитата в Русия, като от щаба на „свраките“ заяви, че травмата е получена заради изкуственото покритие на стадион „Лужники“.

Това е поредното отсъствие на халфа от началото на сезона, като последния му мач във Висшата лига бе през декември.

„Като цяло в момента се радваме на добри новини, като единственото изключение е състоянието на Хатем“, заяви мениджърът Алън Пардю. „Не можем да рискуваме, той има леко разтежение в бедрения мускул и в момента проверяваме дали всъщност не става дума за нещо по-сериозно. Бен Арфа е в добро състояние на духа, така че не очаквам травмата да му повлияе зле.“

„Със сигурност пропуска мача с Анжи, затова ще се опитаме да изясним до последния детайл каква е травмата му, преди да го върнем в състава“, завърши Пардю.

В четвъртък нападателят на Нюкасъл Шола Амеоби най-вероятно ще получи шанс да изиграе 50-ия си мач в Европа с екипа на тима.