Нападателят на Евертън Уейн Рууни призна, че му се налага да се справя с постоянния срам от прегрешенията си. 32-годишният футболист изпълнява общественополезен труд, след като бе признат за виновен за шофиране в нетрезво състояние. Рууни сподели, че най-много го тормози фактът, че е наранил децата с действията си.

"Понякога хората правят грешки, признавам си, аз сгреших. Знаех още тогава, че съм направил страшно глупава грешка. Имам деца и за тях не е добре да виждат подобни неща. Опитвам се да се поуча от това,  което правя сега," заяви Рууни в откровено интервю за радио talkSPORT.

Той е без книжка за две години и изпълнява 120 часа общественополезен труд.

Арестуваха Уейн Рууни

Колийн дава последен шанс на „пияницата“ Рууни

Заради гафовете зад волана, Рууни стана градинар

"Преминах през половината вече, но имам още. Не мислех, че ще ми хареса да правя нещо подобно, защото имам деца у дома и когато имам един почивен ден, предпочитам да съм у дома. Но наистина ми харесва," разказа още Рууни.

Той смята, че ще продължи да помага на градинския център, където изпълнява задълженията си, и след края на въпросните 120 часа.

"Там всички ме карат да се чувствам добре приет. Никой не ме притеснява. Дори не говорим за футбол. Ободряващо е, успокояващо. Там съм с хора, с които иначе не бих познавал и правя неща, които не бих правил. Страхотно е," завърши Уейн Рууни.