Уейн Рууни е бил арестуван по обвинение за шофиране след употреба на алкохол, съобщава Mirror.

Футболистът на Евертън и бивш английски национал е бил задържан от полицията, след като е бил спрян за рутинна проверка в близост до дома му в Чешир.

Уейн Рууни сложи край на кариерата си в националния отбор

Преди седмица нападателят обяви, че прекратява кариерата си в националния отбор на Англия. 31-годишният Рууни има на сметката си 53 гола в общо 119 мача е и най-резултатният играч в историята на националния отбор на Англия.

Това лято Рууни се завърна в родния су клуб Евертън, след като 13 години бе част от тима на Манчестър Юнайтед.

Не за първи път Рууни е хващан в прекомерна употреба на аклохол. През ноември миналата година се заформи пиянски скандал, в който бе намесен не само Рууни, който тогава бе и капитан на Англия, но и целият национален отбор.

След победата на Англия с 3:0 над Шотландия от световните квалификации футболистът се беше натресъл на сватба на двойка, която била в хотела на англичаните.

Рууни се натресъл мъртво пиян на сватба след мач на Англия

Първоначално бил доста дружелюбен и си говорел нормално с гостите на тържественото събитие, като пускал и шегички, твърди вестник "Сън".

Но постепенно алкохолът си казал думата, нападателят почервенял и започнал да говори заваляно и несвързано. Той се самопоканил охотно сред гостите на сватбата и започнал да си говори с булката.

Впоследстие стана ясно, че и други от съотборниците му са злоупотребили с алкохол в местен нощен клуб, където са били до 4:30 часа през нощта.