Челси и Евертън направиха страхотен мач в 21-ия кръг на Висшата лига и единствено липсваше победител в този мач. Те приключиха наравно 3:3, като гостите от Ливърпул само могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха, защото получиха изравнителното попадение в 98-та минута. 

Всичко щеше да е наред, ако то не беше от явна засада, която обаче реферите не отсъдиха. Така двата тима взеха по точка от този вълнуващ мач, но тя няма да им помогне много в преследване на целите за изкачване нагоре в класирането. 

Иначе след нулева първа част "карамелите" дръпнаха с 2:0 с автогол на Джон Тери и попадение на Кевин Миралас. Но само за две минути Диего Коста и Сеск Фабрегас изравниха в средата на втората част, за да остане развръзката в последните секунди. 

Първо в 90-та минута Рамиро Фунес Мори върна преднината на Евертън и отборът му се виждаше победител. Но минута след края на даденото от съдията 7-минутно продължение Джон Тери поправи грешката си от първия гол на противника и с пета вкара за 3:3, но беше зад защитата. Всички тези емоции за него бяха в двубоя му под номер 700 в английския футбол. 

Първата част на този мач не предложи много емоции и положения, въпреки че темпото през нея беше впечатляващо. Ще се запомни само отмененият гол на Кевин Миралас в 17-та минута, но това решение на съдиите беше правилно, защото имаше засада. 

Малко преди това домакините можеха да поведат, когато Уилиан се озова сам срещу Тим Хауърд, но изстрелът му беше спасен от американеца. В края на частта пък Кевин Миралас имаше страхотен шанс да открие резултата, но Тибо Куртоа изби силния му удар. 

Развръзката обаче беше оставена изцяло за втората част. А тя започна феноменално. Още в 50-та минута "карамелите" откриха, но това се случи след автогол на капитана на Челси Джон Тери в неговия мач номер 700 в професионалния футбол на клубно ниво. 

Във въпросната ситуация Лейтън Бейнс центрира перфектно от левия фланг успоредно на голлинията и ветеранът засече топката в собствената си мрежа. Но ако не го беше направил, Ромелу Лукаку дебнеше и сигурно щеше да се разпише на празна врата. 

Малко след това Рос Баркли тресна гредата, след като се озова сам срещу Тибо Куртоа, но мърсисайдци бързо стигнаха до втори гол аванс. Това се случи в 56-та минута, а тогава Миралас ознаменува брилянтната си игра с гол. Белгиецът получи топката в наказателното поле и с безпощаден удар препарира сънародника си Куртоа за 2:0. 

Но бурята след почивката тепърва се разразяваше. След този гол лондончани се хвърлиха здраво напред. В 62-та минута удар на Диего Коста срещна гредата и това предвещаваше какво ще се случи в следващите минути. 

Първо в 64-та минута уникална грешка в защитата на Евертън позволи на Диего Коста да намали. Тогава Фил Джагиелка и Тим Хауърд се разминаха с топката и испанският национал се озова сам срещу вратата, за да отбележи за 1:2. 

Само две минути след това равенството беше възстановено. Тогава Сеск Фабрегас с техничен удар покрай вратаря Хауърд плъзна топката в мрежата му и резултатът стана 2:2 в тази турбулентна втора част. 

След това в 75-та минута отново Коста можеше да направи обрата пълен, след като пас на Уилиан го намери сам срещу вратаря, но той не можа да уцели топката и опасността премина. В ответната контра пък Евертън можеше да отбележи, когато Миралас остана сам срещу Куртоа, но не можа да го преодолее и статуквото се запази. 

Последваха двуостри атаки и към двете врати, но стихията се поуспокои. По всичко изглеждаше, че равенството ще се възцари в този уникално зрелищен мач, но не така мислеше Рамиро Фунес Мори, който влезе след почивката. 

В края на редовното време Жерар Деулофеу центрира от корнер, но Уилиан изби. Топката обаче пак дойде на крака на юношата на Барселона и той я центрира почти до голлинията, където непокритият Фунес Мори с крак я насочи от 1-2 метра между ръцете на Тибо Куртоа - 3:2 за Евертън. 

Реферът след това даде седем минути продължение, но в 8-та минута от него се стигна до равенството. И то дойде след гол от чиста засада на Джон Тери, който се разписа с пета, а при подаването на Оскар беше зад защитата, но реферите не я видяха.  И в крайна сметка мачът завърши наравно 3:3.