Арсенал постигна първа победа през новия сезон в Премиършип, след като записа победа с 2:1 като гост на Кристал Палас в двубоя от втория кръг на първенството. „Артилеристите“ направиха доста пропуски в хода на двубоя, но с такива се отчетоха и домакините, които при повече късмет можеха да стигнат и до точката.

Двубоят започна с натиск на гостите, които направиха два сериозни пропуска чрез Арън Рамзи и Алексис Санчес още в първите 10 минути.

Логично с оглед на събитията на терена, „топчиите“ реализираха в 16-ата минута. Центриране на Месут Йозил в наказателното поле бе засечено по великолепен начин от Оливие Жиру, който с ножичен удар реализира за 1:0.

Алексис Санчес можеше да удвои аванса на Арсенал, но вместо това, при една от редките си атаки домакините стигнаха до изравняване. След центриране в наказателното поле, Яник Боласие пое топката и хитро я върна назад към Джоел Уорд, който мигновено отправи великолепен диагонален изстрел, попаднал в долния ляв ъгъл на вратата на Петър Чех.

В края на първата част Рамзи направи страхотен пропуск от близко разстояние, улеснявайки максимално задачата на Алекс МакКарти.

Кристал Палас можеше да стигне и до пълен обрат, след като в 48-ата минута Джейсън Пънчън получи чудесен пас в наказателното поле, но удари единствено десния страничен стълб.

В 55-ата минута нещастен автогол донесе второто попадение за Арсенал. Бейерин центрира в наказателното поле, Алексис Санчес засече с глава, а в опита си да изчисти, Деймиън Дилейни отбеляза топката в собствената си врата.

3 минути по-късно Пънчън отново нямаше късмет, след като Чех изби по великолепен начин негов изстрел.

Джоел Уорд можеше да вкара нов гол в 89-ата минута, но Чех отново бе на мястото си. В добавеното време пък Касорла и Окслейд-Чембърлейн бяха близо до трети гол за Арсенал. Такъв обаче не падна, а „топчиите“ все пак успяха да запишат първите си точки през сезона.