Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум вярва, че хората все още не са видели най-доброто от съотборника му в средната линия Фабиньо.

Бразилският национал пристигна на „Анфийлд” през това лято с трансфер за 44 милиона паунда от Монако. В последния си мач с екипа на „червените” Фабиньо бе избран за „играч на мача” в дербито срещу Манчестър Юнайтед (3:1). Мениджърът на отбора Юрген Клоп интегрира постепенно Фабиньо в стартовия си състав, като в началото твърдеше, че на 25-годишния футболист му е нужно време за адаптация.

„Смятам, че той може да се справя още по-добре и съм сигурен в това твърдение. Всеки един от нас може да се справя по-добре”, сподели холандският халф пред сайта на клуба.

Фабиньо

източник: Gulliver/Getty Images

„Винаги е трудно, когато играем срещу отбор, който не играе така, както ние. В тези мигове ти трябва да се нагодиш по-добре. Не е толкова лесно обаче да се получи, но стъпка по стъпка ние се учим и израстваме”, продължи „петицата” на Ливърпул по повод представянето на отбора срещу Манчестър Юнайтед.

Фабиньо

източник: Gulliver/GettyImages

Ливърпул привлече официално и Наби Кейта през това лято, който бе договорен още през миналата година с РБ Лайпциг. Въпреки пристигането на двамата в северозападна Англия, то мястото на Вайналдум в титулярната единайсеторка на тима не бе взето, след като има 22 мача във всички турнири досега.

„Винаги е хубаво, когато има такава надпревара за местата в титулярния състав. По този начин всеки един от нас дава най-доброто от себе си, за да е част от тима. Считам, че това е нормално за голям клуб като Ливърпул. Ние сме един от най-големите отбори в Англия и е нормално да притежаваме добри играчи, тъй като се борим във всички надпревари. Тази конкуренция прави играчите по-добри, но не само защото имаш ‘опонент’ на своята позиция, а защото тренираш и играеш с добри съотборници”, допълни Вайналдум.

Идния петък Ливърпул гостува на Уулвърхемптън в пореден мач от Висшата лига. Мачът можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA от 22,00 часа.