Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, внесе яснота около спекулациите, появили се в последните дни, че клубът вече подготвя бъдеще без него заради евентуално напускане след края на сезона. Испанският специалист подчерта, че не води разговори с ръководството за бъдещето си, чувства се добре в Манчестър, но призна, че във футбола нищо не е напълно предвидимо.

Избрано от VGong

Манчестър Сити - Брентфорд 2:0 /репортаж/

„През последните три или четири години в определени периоди ми задават този въпрос. Рано или късно, на 75 или 76 години, ще напусна Манчестър Сити. Разбирам този въпрос да ми се задава, когато договорът ми изтича, но сега ми остават още 18 месеца. Толкова съм доволен, щастлив и развълнуван от развитието на отбора и това, че съм там. Но този въпрос изниква всеки сезон в определени моменти. Добре съм. Клубът и аз сме свързани по невероятен начин относно решенията, които трябва да вземем. Това, което ще се случи, ще се случи“.

Гуардиола бе категоричен, че към този момент темата за евентуално напускане не стои на дневен ред и няма активни преговори по този въпрос.

„Дали в момента обсъждаме бъдещето ми? Няма такива дискусии. Край на темата. През втория или третия си сезон тук казах, че няма да остана завинаги. Но няма такива разговори. Разбира се, клубът трябва да е подготвен за всичко, включително за играчи, за изпълнителни директори. С изключение на собствениците, освен ако не решат да продадат клуба, което не мисля, че ще се случи, за всички останали трябва да са подготвени. Тук съм, но никой не знае какво може да се случи. Дори да имам десетгодишен договор, футболът се променя много. Сега съм фокусиран върху Уест Хам и след това да прекарам няколко дни с баща ми. След това се завръщам за Нотингам Форест, Съндърланд, Челси, Брайтън и всички неща, които ни предстоят”, заяви Пеп на пресконференцията си.

В заключение Гуардиола уточни, че няма добри новини откъм кадровото състояние на тима и нито един от контузените футболисти на „гражданите“ няма да се завърне за съботното домакинство срещу Уест Хем.