Централният защитник на Ливърпул Деян Ловрен, който в края на миналия сезон се обяви за най-добрия на своя пост в света, направи поредното си бомбастично изказване. Хърватинът уверено заяви, че неговият тим е в състояние да изкара целия сезон 2018/2019 във Висшата лига без да запише поражение.

След изиграването на 17 кръга мърсисайдци са начело в класирането с 45 точки, на една пред втория Манчестър Сити, като остават единственият тим без загуба. Това е най-добрият старт на кампания в цялата история на клуба.

За последно Англия, а и футболният свят като цяло, видя сезон без загуба през 2003/2004, когато Непобедимите от Арсенал грабнаха титлата с 90 точки, получени след 26 победи, 12 равенства и нито едно поражение в 38-те кръга.

Определено самочувствието в редиците на Ливърпул е високо, особено след много важните победи с 1:0 над Наполи в Шампионската лига и 3:1 над Манчестър Юнайтед през миналия уикенд.

„Това беше, бих казал, един добър резултат за нас”, заяви 29-годишният Ловрен. „Да се надяваме, че ще успеем да останем без загуба до края на сезона.”

„Разбира се, това крие едно огромно предизвикателство, но ние точно това искаме. С такава мисия сме дошли в Ливърпул, защото знаем, че можем да го постигнем. Арсенал го е правил преди, защо и ние да не можем?”

„Манчестър Сити? Не съм сигурен, че те изобщо имат слаби страни. През миналия сезон станаха шампиони с 19 точки преднина (пред втория Манчестър Юнайтед – б.р.). Те знаят как да се справят дори когато загубят.”

„Миналия сезон те загубиха един или два мача. Въпреки всичко успяха да завършат с 19 точки аванс. Загубите не значеха нищо. Предстоят толкова много срещи както за тях, така и за нас. Ще бъде оспорвана надпревара, а и не говоря само за Сити. Тотнъм също не е чак толкова далеч.”

„Нямаме право да седим и да се наслаждаваме, да си мислим, че сме на 5-6 точки пред останалите. Така няма да се получи. Всеки един мач се явява финал за нас”, добави Ловрен.