Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум заяви, че буквално се чувства благословен да бъде част от отбора, който в неделя за първи път от началото на сезона оглави класирането във Висшата лига.

Мърсисайдци съсипаха Уотфорд с 6:1 в своя мач от 11-ия кръг и вече имат 26 точки на сметката си срещу 25-те на втория Челси. Именно последният гол в мача на „Анфийлд“ бе дебютното попадение на Вайналдум с екипа на „червените“. Холандецът пристигна в отбора през лятото, когато бе закупен от изпадналия в Чемпиъншип Нюкасъл.

„Благословия е за всеки в съблекалнята, че можем да бъдем част от този отбор и този клуб“, коментира Вайналдум. „В ситуациите и периодите, в които нещата вървят добре, е нормално да се наслаждаваш на футбола. В момента ние се наслаждаваме на играта повече от обикновеното.“

„Вкарваме голове и играем добър футбол. За съжаление пак не опазихме вратата си без голове, но спечелихме и отбелязахме доста попадения. Това е най-важното. Няма как да не се радваш, че играеш в тим като този, защото нещата вървят добре, а до теб имаш силни футболисти.“

„Стремим се да държим топката и да вкарваме голове, опитваме се и да се браним добре. В момента Ливърпул изживява щастливи мигове“, добави Вайналдум.