Ливърпул изигра спиращ дъха мач срещу Уотфорд в 11-ия кръг на Висшата лига, за да може еднолично да оглави класирането в първенството. Хората на Юрген Клоп помляха "стършелите" с 6:1, като показаха много фантазия и динамика в атака, където блестяха Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Садио Мане. Триото изобщо не показа милост и към двамат вратари на съперника - Еурелио Гомеш и Костел Пантилимон, като последният влезе в игра заради тежката травма в коляното на обичайния титуляр.

Във временното класиране Ливърпул поведе колоната с 26 точки, като има една повече пред втория Челси, който вчера разгроми градския съперник на "червените" Евертън. Манчестър Сити и Арсенал остават трети и четвърти с по 24 точки, докато петият Тотнъм е с 21.

Домакините още от самото начало започнаха методично да тормозят своя противник, а положенията не закъсняха. Още в 7-ата минута Нордин Амрабат загуби топката опасно в собствената си половина, а Адам Лалана се затича с нея отляво по атаката. Англичанинът много добре сви към точката на дузпата, откъдето Фирмино от воле стреля право в ръцете на Еурелио Гомеш.

След четвърт час игра Лукас Лейва имаше брилянтен шанс да вкара един от редките си голове за мърсисайдци. Филипе Коутиньо центрира от корнер вляво от вратата на Уотфорд, а Фирмино продължи с глава вляво към непокрития Лейва. От 3-4 метра той опита да шутира над Гомеш, който реагира светкавично и отрази.

В 20-ата минута и самият Коутиньо изтърва положение, след като си го изработи почти сам. Той получи от Мане отляво в наказателното поле и още с първото докосване мина покрай Дарил Янмаат. Бразилецът шутира много силно в търсене на близкия долен ъгъл, а топката обърса външната страна на мрежата.

Все пак логичното се случи в 27-ата минута. Коутиньо и Джан разиграха късо от корнер вдясно от вратата на „стършелите“, а бразилецът завъртя като по учебник към близката греда. Там Садио Мане беше напълно сам и с глава стреля неспасяемо в далечния горен ъгъл на вратата – 1:0.

Само три минути по-късно резултатът набъбна след чудесна контраатака на мърсисайдци. Клайн спечели топката в собствената си половина и веднага пусна към Лалана пред себе си. Той комбинира с Роберто Фирмино, който беше на няколко метра пред дъгата, а бразилецът намери Коутиньо наляво. Отново с първото си докосване „десетката“ на Ливърпул елиминира Янмаат, а после стреля мощно през краката на съперник, за да матира Гомеш – 2:0.

Вторият гол беше само част от лошите новини за тима на Валтер Мадзари, тъй като Гомеш се контузи при плонжа си и трябваше да бъде заменен от Костел Пантилимон. За високия румънец това бе първи мач с екипа на „стършелите“.

Момчетата на Юрген Клоп не спряха дотук и удариха опонента си точно преди края на полувремето. В 43-ата минута Лалана получи пространство да напредне отдясно и центрира идеално към далечната греда, където Емре Джан нахлу съвсем спокойно и с глава препарира Пантилимон – 3:0.

След паузата тимът на Клоп продължи оттам, където беше спрял преди това. В 57-ата минута Уотфорд не се защити никак добре при центриране от корнер и топката остана около наказателното поле. Тя стигна до Хендерсън отляво, който с пас по земя намери Лалана в пеналта. Последният центрира остро по тревата, а Роберто Фирмино изскочи тъкмо навреме, за да вкара – 4:0.

Само три минути по-късно разликата стана огромна. Фирмино притисна Хосе Холебас в наказателното поле на Уотфорд и му отне топката. Бразилецът изчака включването на Садио Мане през центъра и с идеален пас му сервира топката, за да може от 5-6 метра тъмнокожият футболист да реализира второто си попадение в мача.

В следващите минути Ливърпул видимо намали оборотите, а това позволи на Уотфорд да погледне по-смело напред. Етиен Капу отправи два много сериозни шута от дистанция, при които Кариус показа много добри реакции.

Германският страж обаче нямаше какво да стори в 75-ата минута, когато Нордин Амрабат проби отдясно и изчака перфектния миг, за да потърси Дарил Янмаат на около 13-14 метра от вратата. Холандецът си спря кълбото в наказателното поле и с прецизен шут в долния десен ъгъл матира Кариус – 5:1.

Отговорът на Ливърпул бе мълниеносен – само две минути по-късно резервата Даниел Стъридж получи от Коутиньо отляво в наказателното поле и изпрати истинска бомба, която почти щеше да счупи сглобката на вратата.

Две минути преди края на редовното време отново Стъридж нацели рамката на вратата. Този път англичанинът отправи чудесен изстрел от 20-ина метра, който бе отклонен минимално от Пантилимон така, че топката да срещне напречната греда. Румънският страж се изправи много бързо и секунда по-късно отрази и добавката на Фирмино.

В продължението на срещата Ливърпул все пак стигна и до 6-и гол. Стъридж комбинира много добре с друга резерва – Овиемуно Еджариа, който с пета върна към Фирмино, а последният намери Стъридж вече при точката на дузпата. Нападателят шутира добре към долния десен ъгъл, Пантилимон изби, но го стори право в краката на Джорджинио Вайналдум. За холандеца беше детска игра да вкара първия си гол за „червените“ във Висшата лига – 6:1.

За Уотфорд това беше четвърто поражение през сезона, като тимът заема 8-ата позиция с 15 точки.