Мениджърът на Саутхемптън Маурисио Пелегрино бе неприятно сюрпризиран от прясно дошлите китайски собственици. Аржентинският специалист е имал среща с главата на фамилия Гао – Дзишън Гао, който го е информирал, че не планира да му осигури финанси за нови попълнения.

Официално: Китайска фамилия сложи ръка върху "светците"

Това поставя „светците” в крайно любопитна позиция, още повече, че преди дни клубният президент Ралф Крюгер обясни, че се прекратява практиката на масова продажба на футболисти всяко лято. Сега обаче, ако Пелегрино желае да подсили състава си, трябва да помисли кого до продаде.

Шефът на Саутхемптън с категорична позиция относно Ван Дайк

Естествено, начело в списъка е бунтовникът Върджил ван Дайк, който подаде молба за трансфер и в резултат на това бе изваден от първия тим. Само преди дни Крюгер тръбеше, че 26-годишният холандец не е за продан въпреки интереса на Ливърпул към него и със сигурност няма да напусне клуба през лятото.

Сега Пелегрино трябва да прецени дали да задържи футболист, който не тренира с останалите, или все пак да го жертва с надеждата да набави достатъчно финанси за нови имена. Предполага се, че Саутхемптън евентуално ще търси около 70 милиона паунда за бранителя.