Президентът на Саутхемптън Ралф Крюгер не помръдна и на сантиметър от досегашната позиция на клуба относно потенциална раздяла със защитника Върджил ван Дайк. Американецът заяви, че футболистът няма да бъде продаден през летния трансферен прозорец на 2017 година, като задържането му в отбора има за цел да бъде достатъчно ясен сигнал към всички останали клубове.

Официално: Китайска фамилия сложи ръка върху Саутхемптън

Случващото се около 26-годишния холандец е една от централните теми дотук, като Ван Дайк официално подаде молба за трансфер и тренира индивидуално. Ливърпул имаше много сериозен интерес към Ван Дайк, но през юни се видя принуден публично да се откаже от идеите си, след като „светците” доложиха пред Висшата лига за нерегламентирани контакти между играча и мърсисайдци. На този етап английските медии считат, че Челси и Манчестър Сити остават в играта и до последно ще опитват да купят оценявания на 70 милиона паунда футболист.

„Върджил не е за продан през настоящия трансферен прозорец и решението ни не е насочено лично срещу него”, каза Крюгер ден, след като китайската фамилия Гао придоби 80 процента от Саутхемптън. „Случаят не е индивидуален, а каса много, много по-голямата картина – Саутхемптън променя своя курс.”

Саутхемптън започва сезона без Ван Дайк

"Светците" убиват една по една надеждите на Ван Дайк

„През първото лято, което прекарах тук, петима играчи си тръгнаха, а взехме шестима нови, без да броя идващите от академията. През следващото лято продадохме трима, дойдоха седмина, а през третото имаше петима продадени и петима нови.”

„Сега продадохме един и купихме двама, като искаме да станем точно такъв клуб. Искаме да бъдем зрели, да бъдем отбор, който ще има полза от синергиите, които създават предпоставки за далчеч по-атрактивен футбол и по-добър продукт за нашите фенове, които ни дават шанс отново да мислим за влизане в евротурнирите.”

„Говорим за един-единствен футболист от общо всичките 25, и то забележим при това, но за нас е по-важен принципът. Това е нашият път и това е нашето изявление, което имаме нужда да направим, за да обособим своя собствена ниша като клуб. Новото партньорство напълно поддържа стратегията ни и планирам на 1-и септември хората да видят колко сериозни сме в намеренията си”, завърши Крюгер.