Доскорошният собственик на Саутхемптън – Катарина Либхер официално финализира продажбата на клуба в полза на китайски инвеститори. Бизнесдамата пусна отворено писмо до феновете, в което представи новите босове от фамилия Гао.

Саутхемптън не пуска Ван Дайк в Ливърпул

„Днес започва една нова и вълнуваща глава от историята на нашия клуб. Г-н Дзишън Гао и неговата дъщеря, г-ца Нели Гао, с които изградих близко партньорство, споделят нашите ценности и амбиции. Като отбор заедно ще се борим да изградим солидни основи, които ще ни насочат към дългосрочен успех”, каза Либхер.

Фамилия Гао ръководи листваната компания „Ландер Спортс”, посредством която ще управляват Саутхемптън. На този етап изглежда така, че инвестицията по покупката е извършена чрез  собствени пари. Китайците изпуснаха първоначалните срокове за приключване на сделката чрез „Ландер”, тъй като търсеха още партньори, които да се включат.

Саутхемптън привлече играч на Ювентус

Предполага се, че азиатците са платили 210 милиона паунда, за да придобият 80 процента от акциите на „светците”, а това автоматично ги превръща в мажоритарен собственик. Либхер също остава в управата, но вече не е водещата фигура, както бе досега.

„Г-н Гао, Нели и аз имаме пълно доверие в Ралф Крюгер (президентът на Саутхемптън – б.р.) и неговият управленски екип. С цялото си сърце подкрепяме техните планове и ще вървим по пътя на Саутхемптън през годините, които предстоят”, написа още Либхер.