Защитникът на Саутхемптън Върджил ван Дайк официално подаде молба за трансфер. Холандският национал, който представлява сериозен интерес за Ливърпул и Челси, бе отстранен от първия тим на „светците”, след като обяви, че повече не желае да играе за отбора.

Като основна причина за молбата си, холандецът посочва, че желае да играе "европейски" футбол.

„Със съжаление потвърждавам, че днес подадох молба за трансфер, за да напусна Саутхемптън. За съжаление чувствам, че нямам друга атернатива пред себе си, след като разбрах за намерението на клуба да ми наложи дисциплинарна санкция, глобявайки ме с две седмични заплати”, написа Ван Дайк в официално изявление.

„През последните шест месеца проведох няколко разговора с представители на ръководството, бившия мениджър Клод Пюел, както и новия наставник Маурисио Пелегрино, за да информирам всички тях за желанието си да напусна клуба в търсене на ново предизвикателство”, продължава холандецът.

„Аз съм изключително амбициозен и искам да постигна колкото се може повече, за да разгърна потенциала си в кратката си кариера като професионален футболист. Искам отново да играя европейски футбол и да се боря за големи трофеи и заради това бих искал ръководството на Саутхемптън да разгледа интереса към мен от големи клубове, ако такъв все още съществува”, заявява още Върджил ван Дайк.

От Ливърпул, които бяха на косъм от сериозно наказание от Висшята лига заради неправомерни преговори с футболиста, бяха категорични, че биха отправили оферта за Ван Дайк, само ако „светците” официално обявят холандеца за продан. 

Очаквайте подробности!