Уулвърхемптън постигна много важна победа с 2:1 при визитата на Уотфорд в борбата за седмото място във Висшата лига, което е много вероятно да даде възможност на „вълците“ да се класират за Лига Европа.

Първата възможност в мача се откри пред Раул Хименес в 34-та минута. След центриране в наказателното поле на Уотфорд, мексиканският нападател бе оставен непокрит и стреля с глава, но неточно в аут.

Уотфорд пропиля страхотна възможност в 39-та минута. След центриране в наказателното поле на Уулвърхемптън, Уил Хюз бе оставен непокрит и отблизо стреля с глава, но неточно в аут.

Уулвърхемптън поведе в резултата в 41-та минута, когато Диого Жота сложи топката на главата на Раул Хименес, който я прати във вратата на Бен Фостър.

Уотфорд успя да изравни резултата в 49-та минута, когато Райън Бенет върна неразчетено една топка към вратаря Руи Патрисио. Първи до топката стигна Жерар Деулофеу, но Патрисио излезе навреме и успя да избие топката от краката му, след което тя попадна в Анре Грей и той не пропусна да я вкара в опразнената врата.

Уулвърхемптън направи много сериозен пропуск в 55-та минута, когато пред Диого Жота се откри възможност, но ударът му с глава бе много неточно в аут.

Уулвърхемптън вкара втори гол в 77-та минута, когато Рубен Невеш центрира в наказателното поле на Уотфорд, а топката стигна до Диого Жота, който отблизо вкара във вратата на Бен Фостър.

С този успех Уулвърхемптън се утвърди на седмото място с 54 точки, а Уотфорд е девети с 50 точки.