Декември продължава да е повече от успешен за Уест Хем, който записа четвърти пореден успех във Висшата лига в последния месец от годината. „Чуковете” победиха с 2:0 като гост Фулъм в „лондонско дерби”, като попаденията за Уест Хем дойдоха през първото полувреме. Роберт Снодграс откри резултата на „Крейвън Котидж” в 17-ата минута, а в 29-ата Михаил Антонио удвои аванса на гостите.

Така Фулъм продължава да мечтае за „суха мрежа” през сезон 2018/19, като остава единственият отбор в професионалния футбол на Острова, който продължава да допуска голове във всеки един мач.

Реално първите два удара в срещата за Уест Хем донесоха попаденията на гостите, като Роберт Снодграс бе точен в 17-ата минута. Фелипе Андерсон „развинти” Денис Одой отляво и пусна към границата за Снодграс. Той с добър изстрел пък прати топката във вратата на Серхио Рико, радвайки своите фенове – 1:0 за Уест Хем.

Постепенно тимът на Клаудио Раниери опита да наложи натиск към вратата на гостите, ала вместо да отбележи гол, Фулъм допусна втори такъв. В 29-ата минута Чичарито видя непокрития Михаил Антонио, който бе оставен сам пред вратаря Рико и с добър удар удвои – 2:0.

Второто полувреме стартира с два добри шанса за Фулъм, ала Фабиански отрази удари на Жан-Мишел Сери и Александър Митрович. Фулъм продължи да се опитва да търси път към вратата на Лукаш Фабиански, ала опитите ставаха все по-безобидни. До края на полувремето обаче Серхио Рико трябваше да прави спасяване в 89-ата минута, след като Андерсон напредна отляво и отправи удар, който бе избит от испанеца. Това бе и последният по-сериозен епизод в срещата.

По този начин Уест Хем се настани на деветото място в Премиършип и вече има 24 точки, докато Фулъм остава „закотвен” на последното 20-о място в Англия с едва девет пункта.