Мениджърът на Евертън Марко Силва предупреди феновете на отбора да не поставят новото попълнение на "карамелите" Мойс Кийн под твърде голямо напрежение, сравнявайки го с бившия голмайстор Ромелу Лукаку. 

Младият италиански нападател беше закупен от състава на Ювентус за 27 милиона паунда през лятото, като е спряган за един от най-големите таланти в световния футбол. Стрелецът направи домашния си дебют при победата на Евертън с 1:0 срещу Уотфорд от втория кръг на Висшата лига, като се отчете с някой обнадеждаващи изяви.

Португлаският специалист Силва обаче побърза да уточни, че не бива да се създават нереални очаквания към играча. 

"Трябва да сте спокойни и да не започвате да правите сравнения между Кийн и Ромелу Лукаку. Мойс си е Мойс, Лукаку си е Лукаку, това са различни играчи", коментира мениджърът на "карамелите". 

"Няма смисъл от тези сравнения. Ние сме много щастливи, че той е тук и момчето също е много доволно, че е част от състава ни. Не е справедливо спрямо него да се правят такива сравнения, тъй го поставяте под излишно напрежение". 

"Аз не виждам причина да не е готов да изиграе пълно 90 минути, независимо, че не изигра нито една предсезонна контрола. Изглежда готов и е на разположение, ако реша, че е необходимо", затвори темата Силва.