Тотнъм отчете нетна загуба от 63,9 милиона лири за последната година, съобщи клубът.

Тя се дължи на кризата с коронавируса и факта, че тимът трябва да играе мачовете си пред празни трибуни.

От клуба посочиха, че приходите им за финансовата година до 30 юни са 402,4 милиона лири, което е с 58,3 милиона по-малка от предходните 12 месеца. От телевизионни права "шпорите" са заработили 95,2 милиона лири спрямо 149,9 милиона предходната година. Това се дължи и на факта, че сезонът в Англия завърши след 30 юни. Освен това дългът на клуба се е увеличил от 534,3 милиона лири на 604,6 милиона.

"В момента се намираме в едни от най-предизвикателните времена, които някога сме срещали. Влиянието на пандемията върху нашите приходи е лошо и нямаше как да дойде в по-неподходящ момент, точно след завършването на нашия нов стадион на стойност 1,2 милиарда лири, чийто строеж бе финансиран от клуба и с дългосрочен заем", посочва клубният директор Даниел Леви.

Според Леви, ако феновете не се върнат по стадионите в най-скоро време, клубът ще бъде изправен пред загуба от 150 милиона лири догодина.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.