Да си главен съдия във Висшата лига със сигурност е едно от най-големите предизвикателства във футболния свят. Последните дни и кръгове зрителите стават редица неточности от арбитрите на Острова и затова мнозина се запитаха колко получават те за един свой наряд.

Въпреки че напрежението върху тях е огромно, то арбитрите със сигурност са далеч по-слабо платени сравнение с големите звезди в Премиър лийг.

БГНЕС
31 снимки

Особено гореща беше темата след срещата между Арсенал и Брентфорд, след който съдиите на срещата признаха, че не са маркирали нарушение (засада) при попадението, което беше изравнително за "пчеличките" на "Емирейтс".

На годишна база съдиите в елита на Англия прибират между 70 хиляди и 200 хиляди паунда като заплата. В допълнение към това реферите получават по 1500 паунда на среща, а страничните съдии генерират по 850 британски лири за 90 минути в най-високото ниво на футбола в Англия.

Майк Дийн, който се оттегли от футболното поле през миналия сезон, е бил най-високоплатеният рефер със заплата от порядъка на 200 хиляди паунда. През този сезон обаче Дийн и Лий Мейсън продължават да помагат на съдииите в елита на Англия, но само като част от ВАР екипите.