Стартира дългоочакваното първенство на Висшата лига на Англия. Днес се слага началото на може би най-вълнуващата надпревара в историята на любимото за мнозина първенство.

Основанията за това са предостатъчно. Във водещите клубове се събраха едни от най-големите мениджъри на съвремието. Жозе Моуриньо ще води Манчестър Юн, Пеп Гуардиола е начело на градския съперник Манчестър Сити, Антонио Конте е наставник на Челси.

Към тях трябва да прибавим постоянната величина Арсен Венгер в Арсенал и вече понабралият известен опит на Острова Юрген Клоп в Ливърпул.

Британците осъществиха достатъчно на брой големи трансфери, като този на Златан Ибрахимович в Юнайтед, а това е допълнителна гаранция за качество и зрелище.

Миналият сезон завърши със сензационна титла за Лестър. Този обаче се очертава да бъде още по-вълнуващ, оспорван и качествен.

Висшата лига на Англия стартира сезона отново по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT2, част от пакета DIEMA EXTRA. Мачовете ще се излъчват и в онлайн платформата Gong Play, a спортният сайт Gong.bg ще следи и отразява най-интересното около първенството.

Ето и програмата за този уикенд:

Събота, 13 август:

14:30 Хъл Сити срещу Лестър Сити – на живо по DIEMA SPORT 2

17:00 Евертън срещу Тотнъм Хотспър – на живо по DIEMA SPORT 2

17:00 Бърнли - Суонси

17:00 Мидълзбро - Стоук

17:00 Саутхемптън - Уотфорд

17:00 Кристъл Палас - Уест Бромич

19:30 Манчестър Сити срещу Съндърланд – на живо по DIEMA SPORT 2

Неделя, 14 август:

15:30 Борнемут – Манчестър Юнайтед – на живо по DIEMA SPORT

18:00 Арсенал – Ливърпул – на живо по DIEMA SPORT

Понеделник, 15 август:

22:00 Челси – Уест Хем Юнайтед – на живо по DIEMA SPORT 2