Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че няма как мащабна селекция през януарския трансферен прозорец да реши настоящите проблемите пред отбора. "Червените дяволи" записаха две поредни загуби и вече изостават на шест точки от четвъртото място. Много от феновете на отбора вече изразяват гладно недоволството си от това, че в клуба не се привличат нови попълнения, които да вдигнат класата на състава.

Солскяер обаче заяви, че следва свой начин за постепенно изграждане на отбора и няма как да бъдат привлечени много нови играчи. Той даде за пример мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който е получи достатъчно време и спокойствието да гради тима в продължение на четири сезона.

"Имаме си начин, по който правим нещата. Разбира се, може да видите как други отбори се справят добре. Юрген прекара четири години в изграждането на своя състав и сега те се справят доста успешно“, започна Солскяер.

„Казах вече много пъти, че няма как всичко да се оправи бързо. Не може да вземеш осем или десет играчи в един трансферен прозорец. Имахме един доста удачен летен прозорец, но този през януари е много по-труден. Въпреки това се опитваме да направим нещо и сега. Когато започнеш нещо, се придържаш към плана си. За мен важи същото. Не може да го промениш след шест, осем, девет или десет месеца работа и да започнеш да вярваш, че трябва да правиш нещата по друг начин. Ще следвам това, за което клубът ми гласува доверие, и се надявам, че то ще бъде достатъчно добро и ръководството ще види, че вървим в правилната посока. Всичките ми разговори с клуба за момента за много позитивни", каза още норвежецът.

Наставникът говори и за контузените в състава преди срещата с Транмиър от четвъртия кръг на ФА Къп. Виктор Линдельоф, който пропусна срещата с Бърнли във вторник заради болест, вече е здрав и на разположение. Ерик Баи, който бе резерва в последните два мача след дълго отсъствие заради травма, вероятно ще играе срещу Транимиър.