Постът на мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изглежда сериозно разклатен след загубата у дома от Бърнли с 0:2. Това бе поредното разочароващо представяне от страна на „червените дяволи“, като феновете дори започнаха да сипят обиди по адрес на клуба.

Естествено отново се заговори и за смяна на треньора, а британският ежедневник „Starsport“ твърди, че на „Олд Трафорд“ са изготвили списък с няколко имена за евентуален нов старши треньор на клуба.

Първото име не изненадва никого – Маурусио Почетино. Бившият наставник на Тотнъм отдавна е считан за фаворит за поста в Юнайтед още откакто се раздели с „шпорите“.

Второто име е това на националния селекционер на английския национален отбор Гарет Саутгейт. Преговори с 49-годишния специалист обаче ще могат да се водят едва след Европейското първенство.

Последното име в списъка е това на Юлиан Нагелсман. В момента 32-годишния немец е треньор на лидера в Бундеслигата РБ Лайпциг. Нагелсман е считан за един от проспериращите млади треньори.

Почти сигурно обаче Солскяер ще запази поста си до края на сезона и чак тогава ще се взимат крайни решения дали ще се търси нов наставник на тима.