Сагата с трансфера на футболиста на Рома Един Джеко в Челси придобива все по-големи размери. Медиите заливат интернет пространството с противоречиви информации, но в крайна сметка сделката май се пече.

Внезапен студен душ за Челси относно Джеко

Спортният директор на Рома Рамон Родригес Вердехо - Мончи заяви, че все още в клуба не е пристигнала подходяща оферта за Джеко. "Sky Italia" обаче предава, че е постигнато споразумение между двете страни както за 31-годишния нападател, така и за съотборника му Емерсон Палмиери. 

Челси го търси, а Джеко зает да спасява кожата на Рома

Както е известно Челси и Рома водят преговори от няколко дни. Италианското издание "La Gazetta dello Sport" дори съобщи, че днес ще бъде сложен край на сагата и ще бъде официално обявена сделката за двамата играчи. Дали това ще се случи обаче, ще разберем до края на деня.

Челси и Рома финализират сделката в четвъртък

Джеко вече е уточнил всичките детайли по своя договор с Челси, който ще бъде до 2021 година и ще има опция за продължаването му с още един сезон. Заплатата на босненския футболист ще бъде 6 милиона евро на година.

В момента той получава по 4,5 милиона евро на сезон в Рома, а освен това договорът му с италианския клуб е до 2020 година.