По доста драматичен начин Рома избегна загубата при гостуването си срещу Сампдория в отложения мач от 3-ия кръг на Серия А. На „Луиджи Ферарис” римляните губеха в резултата след изтичането на редовните 90 минути, преди Един Джеко да фиксира крайното 1:1 след изстрел с глава.

Босненският нападател стартира титуляр за отбора на Еузебио Ди Франческо въпреки спекулациите, пращащи го в Челси. Очевидно обаче физическите усилия, които те хвърлиха при 1:1 срещу Интер през уикенда дадоха отражение, а срещу себе си имаха един от най-силните домакини в калчото. Само Ювентус има повече спечелени точки (28) у дома от генуезците на Марко Джампаоло (25).

Внезапен студен душ за Челси относно Джеко

Първото полувреме със сигурност беше достатъчно интересно и без да е изпъстрено с голови ситуации. Джеко пропиля първия удобен шанс, като шутира встрани от 7-8 метра след подаване на Ченгиз Юндер.

В 21-ата минута Лоренцо Пелегрини от Рома стреля доста добре от дистанция и опърли ръкавиците на вратаря Емилиано Вивиано. Само 4 минути по-късно стражът на домакините бе повече от блестящ, за да отрази шут на Раджа Наинголан от упор след чудесна отборна работа от „джалоросите”.

Към края на полувремето и централният защитник на гостите Костас Манолас също имаше своя шанс да отбележи. Гръцкият национал бе оставен съвсем сам да посрещне с глава центриране на Пелегрини от фаул, ала изстрелът му не намери очертанията на вратата. В 42-ата минута Грегоар Дефрел се издъни дори по-сериозно, като получи идеален извеждащ пас от Джеко и стреля изключително неточно, като може би и ужасяващото състояние на терена бе фактор.

По този начин, малко или много от нищото, Сампдория получи правото да изпълни дузпа. Гастон Рамирес догони една топка отляво и центрира наглед без явен адресат. Алекс Коларов се издъни зрелищно, като спря с ръка движението на топката, което не остави много варианти пред рефера. От бялата точка опитният Фабио Куалярела бе безпощаден с шут в долния десен ъгъл – 1:0.

Второто полувреме започна силно за Сампдория, макар и Куалярела да напусна с контузия. Дуван Сапата изпусна златен шанс от десетина метра, а в 63-ата вратарят Алисон Бекер спаси страхотен шут от пряк свободен удар на Джанлука Капрари.

В 67-ата минута Джеко успя да опъне мрежата зад Вивиано, ала голът беше отменен за засада. До края на срещата Алисон имаше още две-три решителни намеси, за да остави римляните в мача.

Така се стигна до втората минута от продължението, когато 18-годишната резерва Мирко Антонучи догони топката отляво и центрира чудесно към  далечната греда. Там всички бяха забравили за Джеко, който от 4-5 метра нямаше милост и изравни за 1:1.

Резултатът не промени нищо в класирането на Серия А. Рома остава 5-и с 41 точки, на две зад 4-ия Интер. Сампдория е 6-и с 34 пункта, като води с три пред 7-ия Милан.