Спортният директор на Рома Мончи показа ясно на Челси, че привличането на Един Джеко ще бъде далеч по-трудно начинание, отколкото англичаните си мислеха. Испанецът призна, че шампионът на Висшата лига е изпратил официална оферта за босненския голаджия, но тя не е била „достатъчно интересна”.

От няколко дни двата клуба се намират в преговори, а днес се появиха информации, че в четвъртък „сините” ще обявят двойната сделка на стойност 55 милиона евро, която ще доведе на „Стамфорд Бридж” и левия бранител Емерсон Палмиери.

Челси чака Емерсон и Джеко за медицински прегледи

Доста показателно за достоверността на тези разкрития е присъствието на Джеко сред титулярите за Рома в отложения мач от първенство срещу Сампдория. И ако това не бе достатъчно, то думите на Мончи не оставиха място за съмнение.

„Рома, като всеки клуб в света, ще изслуша офертите, които пристигат за неговите играчи. Не говоря само за Един, а за всеки от нашия състав”, коментира испанският шеф.

„Готови сме да слушаме, а после да решим. В момента Джеко е тук и другото е без значение. Иначе казано, офертата, която пристигна не е достатъчно интересна.”

Джеко замина за Лондон

„Не знам какви лични условия са предложени на играча, не съм негов агент. Аз говоря само за Рома: ако пристигне оферта, разглеждаме я и решаваме.”

„Един спортен директор трябва да оценява икономическия и спортния аспект, това е смисълът на неговата роля. Аз съм директорът тук и трябва да следя тези показатели, в противен случай още утре отивах да подпиша с Лео Меси”, добави Мончи.