Звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне е близо до преподписване на договора си, съобщава "Гардиън".

Белгиецът е щастлив в клуба, въпреки неубедителния старт на новия сезон и е на път да сложи подписа си под нов контракт, който ще го задържи в Манчестър до лятото на 2025 година. Сегашната сделка между двете страни е до юни 2023-та.

Тази вест идва месец, след като същото стори и мениджърът Пеп Гуардиола, който ще остане на "Етихад Стейдиъм" поне до края на кампания 2022/2023.

Полузащитникът сам представлява себе си по време на преговорите, а двете страни са уверени, че скоро ще си стиснат ръцете, след като седнаха на масата през октомври. Изданието допълва, че остават някои детайли, които да се доуточнят.

Понастоящем бронзовият медалист от Мондиал 2018 получава седмично възнаграждение от 500 хиляди паунда с бонуси. Очаква се новото споразумение да е с леко завишени параметри.

Кевин де Бройне се присъедини към "гражданите" през 2015 година и оттогава насам спечели две титли на Англия, една купа на ФА и 4 купи на Лигата. Това означава, че ако халфът изпълни до край договора си, ще е прекарал точно 10 години при "небесносините".