Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че се надява капитанът на “трите лъва” Уейн Рууни да подобри представянето си на терена и да се завърне скоро отново в състава.

Англия без Уейн Рууни за мачовете с Шотландия и Франция

Нападателят на Манчестър Юнайтед бе оставен извън групата от 25 човека за световната квалификация в група "F" с Шотландия и приятелската среща с Франция в началото на следващия месец.

“Що се отнася до Рууни, той очевидно не игра достатъчно през този сезон. На него му предстоят няколко важни решения, които да вземе през лятото. Но се надявам, че ще се върне, играейки още по-добре. С играч с неговите качевства, няма начин да го отпишем завинаги от тима”, каза Саутгейт.

Евертън се отказа от Уейн Рууни

Рууни записа едва няколко минути във финала за Лига Европа между Юнайтед и Аякс, който “червените дяволи” спечелиха с 2:0.

“Искам да виждат играчите си в такива ситуации, да играят във възможно най-големите мачове. Това е най-добрият тест за тях”, допълни селекционерът на Англия.

“Нямам идея какво ще бъде бъдещето на Рууни в Манчестър Юнайтед и е много трудно за мен да коментирам дали ще попадне в плановете ми или не. Но както казах, надявам се да се завърне, защото той е фантастичен играч”, завърши Саутгейт.

Рууни не бе повикан от Саутгейт и за срещите с Германия и Литва през март тази година, а за последно игра за англичаните през ноември миналата година, когато реализира и рекордния си 53-ти гол за националния отбор, превръщайки се в голмайстор номер 1 на тима за всички времена.