Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни по-скоро би избрал някоя от многомилионните оферти, пристигащи от Китай, вместо да се върне в своя роден Евертън. Информацията е на британският ежедневник „Мирър”.

Рууни: В Англия ще играя само за Юнайтед и Евертън, имам оферти

Много хора очакват голмайстор №1 на „червените дяволи” за всички времена да приключи своя престой в клуба това лято. 31-годишният Рууни облече екипа на Юнайтед за първи път през 2004 година, оттогава досега наниза 253 гола във всички турнири. Неговите 198 попадения във Висшата лига го правят вторият най-добър реализатор в историята на първенството, като „десетката” отстъпва единствено на легендата Алън Шиърър.

Рууни решава бъдещето си до няколко седмици

Евертън от известно време опипва почвата около своя някогашен кадър, но изглежда „карамелите” ще претърпят разочарование. Рууни смята, че изкусителните оферти от далечен Китай си заслужават повече.

Евертън няма да жали средства за играч с 2 гола във Висшата лига

В последните месеци мениджърът на Юнайтед  Жозе Моуриньо направо извади от състава си ветерана, към когото секнаха и повиквателните за английския национален тим. При тази ситуация явно той е проумял, че сега трябва да помисли не толкова като футболист, колкото като бизнесмен.