Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че неговите футболисти са достигнали своя „ментален лимит” след поредните изпуснати точки. За първи път, откакто пое „сините” от Лондон, италианецът си позволи публично да обвини един от двамата си любимци в състава – Гонсало Игуаин.

Сари настояваше горещо пред шефовете на лондончани за привличнето на аржентинеца, което – за разлика от това на Жоржиньо – се случи чак през януари. 31-годишният футболист пристигна под наем на „Стамфорд Бридж”, а към момента не изглежда много вероятно Челси да тръгне на преговори с Ювентус за постоянен трансфер.

Загубата от Евертън с 0:2 в неделя смъкна Челси до 6-ото място в класирането, а Игуаин отново не успя да се разпише в 7-ия си мач с екипа на английския колос. „Мисля, че ситуацията е ясна”, заяви Сари. „Изиграхме може би най-добрите си 45 минути за целия сезон, а после внезапно при началото на второто полувреме спряхме да играем. Без да се защитаваме, гарантирано ще имаме проблеми.”

„Ситуацията е ясна. Не става дума за физически проблем, защото ако е така, нивото ще спадне постепенно, а не рязко само за една секунда. Трудно е да си обясня промяната. Към момента това е нашият лимит. Ако не можем да играем с постоянство, значи имаме голям проблем.”

„Имахме нужда просто един гол. Дали Игуаин изпитва затруднения? В този момент да, разбира се. Срещу Евертън имаше шанс да отбележи, макар и ситуациите да не бяха много. Той има капацитета да върши много повече. Имаше проблеми в началото на седмицата, затова беше нормално да разчитаме на него само 65 минути. Трябва да се подобри както физически, така и психически”, допълни Сари.

В родната за 60-годишния специалист Италия вече вървят слухове, че той ще бъде уволнен през започващата от днес пауза за националните отбори.