Челси загуби с 0:2 при визитата на Евертън на „Гуудисън Парк“ от 31-ия кръг на Висшата лига. Лондончани платиха скъпа цена за пропуските, които направиха през първото полувреме на „Гуудисън парк“. През второто полувреме Ричарлисон и Гилфи Сигурдсон отбелязаха за победата на „карамелите“. Това поражение на този етап изважда Челси от сметките за топ 4.

Джордан Пикфорд отбеляза своя мач номер 100 в английския елит.

Челси създаде първата опасност в срещата в 6-та минута. Маркос Алонсо комбинира с Еден Азар, който финтира Майкъл Кийн, след което стреля, но Джордан Пикфорд спаси.

Само няколко секунди по-късно Рос Баркли комбинира с Гонсало Игуаин, който подаде към Еден Азар, а той стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Пикфорд.

Пред Гонсало Игуаин се откри страхотна възможност в 7-та минута. Аржентинецът получи перфектен извеждащ пас зад гъбра на отбраната на Евертън и излезе сам срещу Пикфорд, но ударът му не бе достатъчно добър и топката бе спасена от Пикфорд.

Жоржиньо отправи много опасен удар в 20-та минута, но Пикфорд спаси.

Андре Гомеш отправи далечен удар в 25-та минута, но Кепа Арисабалага спаси.

Пред Педро Родригес се откри много добра възможност в 30-та минута, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут.

Гилфи Сигурдсон центрира от фаул в наказателното поле на Челси в 37-та минута, след което Калвърт-Люин стреля с глава, но неточно в аут.

Педро Родригес направи страхотно солово отиграване в 42-та минута. Той финтира трима футболисти на Евертън, след което отправи много коварен удар, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Джордан Пикфорд.

Педро Родригес вкара гол в 43-та минута, но попадението правилно не бе зачетено, защото при паса испанския футболист бе в положение на засада.

Евертън започна второто полувреме като преобразен. Още в 46-та минута Ричарлисон комбинира с Калвърт-Люин, който центрира остро в наказателното поле на Челси, но Бернардо не успя да засече топката.

Минута по-късно Бернардо подаде към Андре Гомеш, който стреля от границата на наказателното поле на Челси, но Кепа Арисабалага внимаваше и изби в корнер.

Евертън поведе с 1:0 в 49-та минута. Гилфи Сигурдсон центрира от корнер в наказателното поле на Челси, където Калвърт-Люин стреля с глава, но Кепа Арисабалага успя да спаси. След това Ричарлисон бе най-съобразителен към отбитата топка и с глава я вкара във вратата на Арисабалага.

Челси можеше бързо да изравни резултата в 55-та минута, когато Педро Родригес центрира в наказателното поле на Евертън, където Маркос Алонсо стреля от въздуха, но встрани от десния стълб на вратата на Пикфорд.

Челси организира страхотна атака в 60-та минута. Давид Луис с дълъг пас намери Н‘Голо Канте, който върна към Гонсало Игуаин, а той веднага стреля, но Пикфорд демонстрира страхотен рефлекс и успя да спаси.

Ричарлисон нанесе много хубав удар в 66-та минута, но Кепа Арисабалага спаси.

Съдията Антъни Тейлър свири дузпа за Евертън в 71-та минута за нарушение на Маркос Алонсо срещу Ричарлисон.

Гилфи Сигурдсон стреля в десния ъгъл, но Кепа Арисабалага спаси, след което топката се върна в исландеца и той този път не пропусна да се разпише при добавката.

Пред Еден Азар се откри много добра възможност в 76-та минута, но ударът му бе блокиран от Майкъл Кийн.

Евертън можеше да направи победата си още по-убедителна в 80-та минута, когато Гилфи Сигурдсон пусна перфектен извеждащ пас към Тио Уолкът, който навлезе в наказателното поле на Челси и стреля, но ударът му бе отразен от Кепа Арисабалага.

Калъм-Хъдсън Одой отправи много опасен удар в 82-та минута, но Пикфорд се намеси и изби в корнер.

Челси е шести в класирането с 57 точки, докато Евертън е единадесети с 40 точки. Лондончани изостават на точка зад петия Манчестър Юнайтед, на три зад четвъртия Арсенал и на четири зад третия Тотнъм.