Марко Силва вярва, че първата победа на Евертън над отбор от Топ 6 е оправдала текущия му проект на „Гуудисън Парк”. В неделя следобед „карамелите” надвиха с 2:0 Челси в мач от поредния кръг във Висшата лига.

Второто полувреме бе повече от добро за отбора от Ливърпул, като Ричарлисон и Гилфи Сигурдсон бяха точни при успеха. Това е първа победа за тима над отбор от Топ 6, след като последният успех бе срещу Манчестър Сити (4:0) през януари 2017-а година.

„Никога не съм се съмнявал в моите качества и какво правя от ден №1 тук. Искаме да се утвърдим като голям отбор, заслужаваме го, феновете също”, сподели португалецът.

„Първата част не ми харесва. Не бяхме въвлечени от първата минута в срещата, но през второто полувреме правихме всичко, което тренирахме пред седмицата”, продължи Марко Силва.

„Казах на играчите си през седмицата, че трябва да направим всичко по различен начин и те го направиха. Футболистите показа страхотен ритъм, характер и изпъкнаха. Трябва да сме така всеки мач от първата минута.

„Мечтите ни са големи, не може да нямаме. Работим здраво всеки ден. Сега трябва да се фокусираме върху работата си”, завърши Марко Силва.