Мениджърът на Челси Маурицио Сари нямаше обяснение за причините за загубата с 0:2 от Евертън.

„Ние не играхме през второто полувреме. Не мога да обясня. Аз и футболистите не знаем какво се случи през второто полувреме. Не мога да го обясня. Ние изиграхме най-силното си първо полувреме през сезона. Можехме да вкараме четири или пет годола, а след това за съжаление спряхме да играем. Много е странно, че спряхме да се защитаваме и вече не контраатакувахме“, коментира Сари.

„Ние контролирахме мача и играехме много добре. Трябваше да продължим да играем по същия начин“, добави той.

„В началото на второто полувреме не се защитавахме. Ние променихме системата на игра, но нещата не се промениха. Проблемът ни беше ментален на терена, така че системата и тактиката не бяха важни. Не става въпрос за мотивацията, защото започнахме добре“, допълни италианецът.

„На нас сега ни остават осем мача и трябва да се борим за нашите възможности.“

„През първото полувреме играхме наистина много, много добре. Ние можехме да вкараме пет или шест гола. След това ние спряхме да играе. Не се защитавахме. Беше невероятно“, продължи мениджърът на Челси.

„Първото полувреме бе толкова добро, играхме мотивирани и на много високо ниво, а след това изведнъж спряхме. Трудно е за обяснение.

Разбира се, че за нас бе важно да спечелим, защото сега имаме много по-малко възможности. Ние трябва да се борим и да защитаваме нашите възможности“, каза още Маурицио Сари.