Звездата на Ливърпул Мохамед Салах разкри, че се стреми да спечели третата си Златна обувка поред, след като тимът вече спечели титлата във Висшата лига. Ливърпул са шампиони в Лигата за първи път от 30 години насам, а Салах е насочил усилията си към голмайсторския приз, като вече е вкарал 17 пъти. Толкова има и капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обемянг. 

Салах има още седем мача, за да задмине сегашния лидер Джейми Вардиу който има 19 попадения. 

„Спечелването на Висшата лига е невероятно за клуба и града. Сега достигнах най-голямата си цел, тази, която си поставих, след като подписах за Ливърпул “, каза Салах пред "beIN Sports".

„Когато си поставя нещо за цел, винаги успявам да го постигна. Първият въпрос, който ми беше зададен след присъединяването към Ливърпул, беше дали ще успеем да спечелим първенството и Шампионската лига. Ето защо е чудесно да успееш да спечелиш нещо, което исках да направя. Разбира се, че искам да спечеля Златната обувка за трети път подред, нека да видим какво ще се случи. Фокусирам се върху останалите мачове и се опитвам да използвам максимално възможностите си. Понякога не съм щастлив, но никога не се отказвам", сподели още Салах.