Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е изключително недоволен от напрежението, под което са подложени колегите му от Висшата лига по време на пандемията от коронавирус. 

30 снимки

През последните дни напрежението в английската общественост се покачи, след като здравният министър Мат Ханкок и редица други призоваха футболистите да помогнат на своите клубове и на страната, намалявайки си заплатите с поне 30%. 

Английският нападател смята, че редица играчи, включително и той самият са готови да се включат с достатъчно средства в борбата срещу коронавируса, но общественото напрежение не помага на никого. 

"Ако правителството дойде при и ме призова да подпомогна финансово здравната система, то аз със радост ще го сторя. Искам обаче да знам къде отиват парите ми", започна той. 

"Аз съм в позиция, в която мога да си позволя да даря. Не всички са в тази позиция. Същевременно обществеността призовава абсолютно всички играчи във Висшата лига да се наемат с намаляването на заплатите си. Защо футболистите са изкупителните жертви тук?". 

"Развоят на събитията през последните дни е истински безумен. Първо здарвният министър Мат Ханкок обявява, че играчите от Висшата лига трябва да си орежат заплатите. Вместо той да обърне внимание на пандемията може би целеше да отклони вниманието от действията на правителството, насочвайки го към заплатите на футболистите". 

"Всички други подобни въпроси са запазвани в строга тайна. Само при футболистите не е така, защо? Мисля, че е, за да бъдат засрамени футболистите да поемат отговорност за загубените приходи. Както и да го погледнем ние сме лесни мишени", завърши Рууни.