Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни сподели, че независимо дали Висшата лига завърши или то задължително титлата трябва да бъде връчена на Ливърпул. 

GettyImages/Gulliver
74 снимки

Всички големи европейски първенства са спрени поне до края на април, като несигурността около завършването на шампионатите става все по-сериозна поради променящата се обстановка около развтитието на борбата с коронавируса. 

Ливърпул има внушителна преднина от 25 точки на върха на класирането във Висшата лига и би изглеждало доста несправедливо, ако съставът на Юрген Клоп не бъде коронясан за шампион. На същото мнение изглежда, че е и игралият за Евертън и Манчестър Юнайтед Рууни. 

"Ливърпул ще стане шампион. Както може да си представите постоянно получавам телефонни обаждания от фенове на Евертън, които искат сезонът да бъде прекратен. Малка част от мен може би смята това са приятно, но като цяло не. Ливърпул бяха фантастични. Абсолютно заслужават да спечелят титлата и би било абсурдно, ако след 30 години нещата завършат без титла. Правилното решение трябва да бъде взето", започна английският стрелец. 

"Справедливото нещо ще е да завършим сезона, независимо дали отнеме до края на 2020-та и трябва да зачеркнем следващия сезон. Според мен няма вариант да се завърши пред празни трибуни", завърши Рууни.