Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкри, че той и Райън Гигс са казали на Уейн Рууни да се извини на отбора, че е поискал да напусне „Олд Трафорд“ през 2010 година. Големият голмайстор на„ червените дяволи“ прекара 13 успешни години в клуба, печелейки пет титли във Висшата лига, но престоят му не винаги е бил толкова спокоен. Бившият английски национал е бил заявил през октомври 2010 година, че не е получил уверениято, което е искал да види относно бъдещето на състава и е поискал да напусне. Все пак, само 48 часа по-късно, той подписа и новия си договор.

„Един епизод с Уейн Рууни беше интересен, когато пусна това изявление два часа, преди да излезем да играем. Помня, че аз и Райън [Гигс] бяхме старши играчи по това време и говорихме с него ден на следващия ден, за да се извини на останалите играчи в състава и той го направи, ако трябва да съм честен. Той е честно момче, но беше упорит. Когато Уейн направи това, мислех, че това е краят за него и това ще е всичко, мениджърът ще го остави извън игра за следващите няколко месеца. И тогава беше обявен и новия му договор и всички бяхме“, сподели Гари Невил.

Това обаче не беше единственият инцидент в отношенията на Рууни с легендарния мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Рууни  поиска да напусне клуба отново само три години по-късно през 2013 година. Той обаче напусна чак през 2017 година и се завърна в родния си клуб Евертън.

Невил призна, когато Рууни е пристигнал при „червените дяволи“ на едва 18-годишна възраст, те са знаели, че са взели специален играч.

„Играх с него за Англия и знаехме, че имаме играч от световна класа. [Той беше] безстрашен и страшен за противнците и притежаваше всичко, което бихте искали от футболист“, каза още Невил.