Асоциацията на професионалните съдии в Англия (PGMOL) се е извинила на ръководството на Брайтън за това, че отборът не получи дузпа по време на вчерашното си гостуване на Тотнъм.

В 70-ата минута на срещата Пиер-Емил Хойберг застъпи Кауро Митома в наказателното поле, след като японецът бе овладял топката. Ситуацията беше разгледана със системата ВАР, но дузпа не бе отсъдена в тази ситуация. Това се случи при резултат 1:1, а девет минути след това Тотнъм стигна до победата.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

„Чайките“ имаха още две претенции към отсъжданията на Стюарт Атуел и Майкъл Солисбъри, който отговаряше за ВАР, след като два гола на гостите бяха отмени заради игра с ръка. В двубоя бяха отстранени и мениджърите на двата отбора – Кристиан Стелини и Роберто Де Дзерби.

Според английските медии лично шефът на съдиите - Хауърд Уеб, се е свързал с хора от ръководството на Брайтън, за да признае грешката и да се извини за нея. Това е третият случай през този сезон, в който от асоциацията на съдиите поднася извинения на Брайтън за съдийски неточности в мачове на отбора.