През пролетта на 2021 г. беше разкрито, че 12 водещи отбора от Европа са се заговорили да сформират свое собствено състезание, с което да се отцепят. Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Тотнъм, Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Ювентус, Интер Милано и Милан бяха готови да се насочат в различна посока, но видяха яростна съпротива от страна на феновете и ръководните органи, довели до край на предложенията.

Александър Чеферин, който беше готов да забрани на тези отбори да участват в състезанията на УЕФА, каза на Гари Невил за Sky Sports за водачите зад проекта, за който се спекулираше от известно време: "Доколкото знам, за съжаление вашият клуб (Собствениците на Юнайтед) бяха много ангажирани, както и Ливърпул. Мисля, че тези двата бяха най-замесените от английската страна в Суперлигата. Последни се присъединиха Челси и Манчестър Сити. Не съм сигурен за Тотнъм и Арсенал.

"Когато пристигнах в Швейцария, получих телефонно обаждане от един от английските клубове, че ще трябва да се присъединим към този проект. Не им харесваше, но не искаха да са единствените навън. Два клуба се колебаеха много в Англия, те казаха, че искат да останат приятели с нас, наши приятели отвътре. И Челси, и Манчестър Сити се колебаеха от самото начало и един от тези отбори ми се обади. Обадиха ми се от един от английските клубове, няма да казвам кой. Не се сдържах и казах: "Върви по дяволите. От утре вие ​​сте мои врагове. Не искам да говоря повече с теб". Беше трудно", добави Чеферин.

Говоренето за сформиране на Суперлигата в някакъв момент в бъдещето може да изчезне, ако се появи по-приемлив проект, който да обхваща и повече отбори.