Отборите на Бърнли и Лестър Сити не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. Матей Видра откри за домакините в 4-ата, но Келеши Ихеаначо изравни в 34-ата минута. Двата тима удариха и по една греда. 

Gulliver/GettyImages
73 снимки

Домакините успяха да поведат още в четвъртата минута. Матей Видра се възползва от неточно подаваме на Хамза Чудури, открадна му топката, преодоля Вилфред Ндиди и с хубав удар реализира за 1:0.

В 34-ата минута обаче Лестър изравни. Ндиди изпрати чудесен пас по въздуха към наказателното поле, където Келеши Ихеаначо успя по прекрасен начин да изпрати топката във вратата от воле.

През втората част и двата тима имаха своите шансове да стигнат до победно попадение, но страхотни изяви направиха двамата вратари Ник Поуп и Каспер Шмейхел.

В 49-ата минута датчанинът направи впечатляващо спасявания след удар с глава отблизо на Крис Ууд след центриране на Мат Лоутън отдясно. Шмайхел се намеси малко по-късно и след удар на Джеймс Тарковски.  

Ашли Уестууд за Бърнли и Юри Тилеманс за гостите пък нацелиха гредите с удари от границата на наказателното поле през второто полувреме.

С тази точка Бърнли вече и 29 в актива и се намира на 15-ата позиция, с шест повече от последния в опасната зона Фулъм. Лестър пък остава трети с 50 точки. В следващия кръг „виненочервените“ приемат Арсенал, докато „лисиците“ гостуват на Брайтън.