Джордан Пикфорд отрече твърденията, че е действал самостоятелно и е отхвърлил варианта да се самоизолира. Думите дойдоха ден, след като се видя, че английският вратар на Евертън присъства на благотворително боксово събитие. По-рано през седмицата от Евертън анонсираха, че един от играчите в клуба е показал симптоми на коронавирус, което доведе до изолирането на всички играчи на „карамелите”, включително и треньорският щаб.

Пореден тим от Висшата лига е под изолация!

Все пак Пикфорд реши да отиде на боксово събитие в Северозападна Англия, като бе нарушил явно протокола, зададен от клуба, базиран в Ливърпул.

49 снимки

„Истината е такава, че аз не съм поставен под карантина. В последната вечер присъстват на събитие заедно с моето семейство. Наскоро в местен боксов клуб имаше пожар и с един от моите спонсори му помогнахме да се възстанови. Има страшно много млади боксьори, които тренират тук и трябва да им се подаде ръка в труден момент. Бях се ангажирал с тях и беше ясно, че ще присъствам на събитието. Преди да отиде, говорих с нашия лекар, за да се уверя, че съм добре да присъствам”, каза Пикфорд в социалните мрежи.