Изглежда вратарят на Евертън, Джордан Пикфорд, няма намерение да се предпазва от коронавируса, изолирайки се в дома си. В петък "карамелите" официално обявиха, че поставят всички футболисти и целия си щаб под карантина, след като човек от екипа е проявил симптомите на заразата.

В последствие от клуба публикуваха ново съобщение, в което потвърждават, че конкретното лице е изолирано и съветват останалите от екипа да стоят далеч от клубната база. 

Още същия ден английският страж посети боксова гала вечер в Дърам, на която бе заснет да се забавлява със семейство и приятели, пийвайки бира. 

След като снимките обиколиха всички медии, вратарят се почувства длъжен да се защити и публикува съобщение в своя Twitter профил. 

"Противно на написаното в някои вестници, не съм се самоизолирал", заяви Пикфорд.

"Миналата вечер бях на боксово събитие със семейството си. В последно време местният боксов клуб имаше проблеми и заедно с моите спонсори помагаме на клуба да си стъпи отново на краката. Тук тренират много бъдещи боксови надежди, на които бях обещал, че ще присъствам на събитието. Говорих с клубния лекар, който ми позволи да присъствам", написа Пикфорд.