Кристъл Палас тотално надигра и сюрпризира Арсенал, надделявайки в лондонското дерби с 3:0 в последен двубой от кръга във Висшата лига. Жан-Филип Матета откри резултат в 16-а минута. Жордан Аю удвои резултата в 24-а минута. Уилфред Заха оформи класическия резултат 3:0 в 74-а минута. Гостите имаха някои шансове през второто полувреме, но като успехът идва напълно заслужено за "орлите". 

9 снимки

Двата тима започнаха в доста равностойно темпо, но първият удар беше нанесен от "орлите". След центриране от статично положение и последвало разбъркване най-съобразителен се оказа Матета, който от близко разстояние матира Рамсдейл за 1:0. 

Домакините продължиха да са по-настървения състав и удвоиха аванса си в 24-а минута. След дълго подаване и голямо неразбирателство в отбраната на гостите Аю пое добре и разстреля Рамсдейл за втори път. 

Палас не спря да следва своя добър тактически план, а в 38-а минута Матета принуди Рамсдейл да прави спасяване след шут от около 20 метра. В края на частта Габриел отправи точен удар, който обаче не затрудни Гуита. 

В началото на втората част "артилеристите" се опитаха да започнат по-агресивно, но истински резултат не се видя, не и веднага. В 54-а минута Йоаким Андерсен стреля право в Рамсдейл от пряк свободен удар. Минута по-късно Лаказет стреля доста неточно с глава. 

В 63-а минута "топчиите" разиграха по чудесен начин, за да излезе Емил Смит-Роу на стрелкова позиция, но младокъ стреля право в ръцете на Гуита. В 67-а минута резервата Еди Нкетия намери Йодегаард на точката на дузпата, но норвежецът изпусна сериозен шанс. 

15 минути преди края на мача интригата беше окончателно потушена. Уилфред Заха спечели дузпа след солова контраатака, като именно той застана зад топката и реализира за трети път. 

В 84-а минута Нкетия отново беше в центъра на събитията и нацели горната греда на вратата на Гуита с чудесен удар от дистанция. Две минути по-късно Джака стреля от дистанция, но страни от целта. 

Кристъл Палас - Арсенал 3:0

1:0 - Жан-Филип Матета (16)

2:0 - Жордан Аю (24)

3:0 - Уилфред Заха (74)

Ето и съставите на двата тима:

Кристъл Палас: Гуита, Клайн, Андерсен, Гехи, Мичъл, Галахър, Кояте, Шлуп, Аю, Матета, Заха;

Арсенал: Рамсдейл, Тавареш, Габриел, Бен Уайт, Седрик Соареш, Джака, Партей, Смит-Роу, Йодегаард, Сака, Лаказет;