Очаква се по-късно днес да бъдат обявени мерки за разхлабване на карантината във Великобритания, но футболните хора няма да са щастливи. The Athletic разкрива, че правителството е взело решение за отмяна на преференциите, на които се радваха местните спортистите, които се завръщаха в страната. Занапред вече целият отбор ще трябва да се изолира за 10 дни след прибирането си от пътуване в чужбина.

През този период играчите ще могат да тренират и да играят мачове, но нито футболистите, нито членовете на спортно-техническия щаб и персонала ще имат право да посещават домовете си. Карантината може да бъде вдигната за този, който даде отрицателен тест за коронавирус, но не по-рано от петия ден.

Досегашната практиката беше за всички спортисти да се прави изключение. Така например всеки футболен тим, който е гостувал за мач от Шампионската лига или Лига Европа, не беше подлаган на задължителна изолация при преминаването на границата на Обединеното кралство. Същото важеше и за отделни треньори или новопривлечени футболисти. По този начин например новият мениджър на Челси Томас Тухел директно си започна работа след пристигането от Германия.

През миналата седмица няколко мача от евротурнирите с участието на английски тимове се изиграха на неутрални стадиони, защото в много страни от Стария континент важи забрана за влизане на хора, пътуващи със самолет от Великобритания.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.