Отборът на Бърнли отстъпи на Манчестър Юнайтед с 0:2 в среща от 20-тия кръг на Висшата лига. Резултатът бе открит от Антони Марсиал в 44-ата, а Маркъс Рашфорд оформи крайния резултат в добавеното време на срещата. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер за пореден път не убедиха с играта си, но завършват 2019 година с победа и "суха" мрежа. За целия двубой те отправиха едва два точни изстрела.

GettyImages/Gulliver
85 снимки

Въпреки загубата тимът на Шон Дайш показа зъби и даде сериозен отпор на "червените дяволи" особено през втората част. В послединя половин час домакините създадоха някои добри положения и при едно от тях само добрата намеса на вратаря Давид де Хеа предотврати попадение. Като че ли обаче самите футболисти на Бърнли не успяха да повярват, че имат възможността да стигнат до нещо повече от загуба.  

С тази загуба "винено-червените" остават 13-и с актив от 24 точки. Манчестър Юнайтед се намества на петата позиция с 31 точки, на сама една от четвъртия Челси. На 1 януари Бърнли приема затъващия Астън Вила, докато "червените дяволи" имат тжко гостуване на Арсенал в Лондон. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A deserved win to close the decade 👏 #MUFC #BURMUN

Публикация, споделена от Manchester United (@manchesterunited) на

За домакините за тази среща отсъстваха Аарън Ленън и Бен Гибсон. Норвежкият наставник на гостите пък не можеше да разчита на Аксел Туанзебе, Маркос Рохо, Скот МакТоминей, Тимоти Фосу-Менса и на Ерик Баи. Пол Погба пък не попадна в групата за двубоя, след като Солскаяер заяви, че той не е напълно готов да играе в три поредни двубоя. Той взе участие в последните два мача на своя тим, след като не бе играл от края на месец септември.


БЪРНЛИ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2

0:1 Антони Марсиал 44'

0:2 Маркъс Рашфорд 90+5'

Срещата започна в спокойно темпо, като действията се развиваха основно в средата на терена.

Първият удар към една от двете врати бе отправен от Маркъс Рашфорд в 13-ата минута. Тогава англичанинът стреля силно от пряк свободен удар, почти фронтално срещу вратата, но вратарят на домакините Ник Поуп беше на своето място и успя да избие.

В 16-ата и Фред стреля директно от пряк свободен удар, но неточно в аут.

Три минути след това Маркъс Рашфорд получи подаване на границата на наказателното поле и стреля без забавяне, но топката се отклони от външната страна на лявата греда на Поуп.

Най-чистата ситуация за гол дойде в 34-ата минута и бе на сметката на „червените дяволи“. Топката бе центрирана в наказателното поле отляво от Брендън Уилямс, където на далечната греда Даниел Джеймс овладя подаването и стреля, но ударът му бе блокиран. Топката обаче стигна до Антони Марсиал, който от десетина метра нанесе изстрел, който обаче бе изчистен от голлинията от Фил Бардсли.

В 42-ата минута Ашли Барнс беше намерен с дълго подаване и успя да стигне до наказателното поле, откъдето обаче отправи доста неточен изстрел.

Минута преди края на първото полувреме натискът на „червените дяволи“ даде резултат и поведоха. Андреас Перейра открадна топката на десния фланг от Чарли Тейлър, след което напредна и подаде за Антони Марсиал, който излезе сам срещу вратаря Ник Поуп и го преодоля, за да открие резултата – 0:1.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❄️ As cool as you like from Tony 😎#MUFC #BURMUN

Публикация, споделена от Manchester United (@manchesterunited) на

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anthony #Martial’s goal puts us ahead going into the break! 👏 #MUFC #BURMUN

Публикация, споделена от Manchester United (@manchesterunited) на

В 47-ата минута Джеф Хендрик отправи изстрел от дистанция, но в аут.

Пет минути след началото на второто полувреме Марсиал отново отбеляза в мрежата на Бърнли, но главният съдия Майк Дийн отсъди нарушение на нападателя при борбата за топката, преди да нанесе головия удар.

В 55-ата минута отново Марсиал отново стреля изненадващо по земя от границата на наказателното поле но стражът на Бърнли съумя да избие с крак.

Малко след това последваха удари на Джеф Хендрик и Дуайт МакНийл, които обаче бяха неточни.

Мениджърът на домакините Шон Дайш първи предприе промяна в срещата в търсене на изравнителен гол. В 59-ата минута той пусна в игра Джей Родригес и извади Джеф Хендрикс.

В 68-ата минута на терена се появи Йохан Гудмундсон, който замени Ашли Барнс в състава на домакините.

В тези минути „винено-червените“ имаха игрово предимство и се застояваха повече време в половината на Манчестър Юнайтед. Освен няклоко по-опасни центрирания от ъглови удари обаче чисти положения пред вратаря Давид де Хеа липсваха.

Точно минута по-късно обаче домакините успяха да отправят и първия си точен изстрел в мача и за малко не се стигна до изравняване. Фил Бардсли стреля от воле от ъгъла на наказателното поле, но само брилянтната намеса на Давид Де Хеа предотврати сигурен гол в неговата врата.

В 73-ата минута се извърши и първата промяна в състава на „червените дяволи“. Джеси Лингард замени Андреас Перейра.

Три минути след това резервата Йохан Гудмундсон стреля от пряк свободен удар, но прати топката малко над напречната греда.

В 83-ата минута гостите можеха да си подпечатат успеха, след като организира опасна контраатака, при която голмайсторът Антони Марсиал бе изведен сам срещу Ник Поуп, но французинът се засуети и не успя да нанесе удар. Стигна до се до кратко разбъркване и накрая топката бе изчистена от играчите на Бърнли.

Четири минути след това бе извършена и последната смяна в Бърнли. Роби Брейди се появи на терена и замени Джак Корк.

Минута преди края на редовното време в игра за Юнайтед се появи и Люк Шоу, който смени Антони Марсиал, което показваше намеренията на мениджъра Оле Гунар Солскяер да брани резултата.  

В добавеното време на срещата Бърнли се опита да стигне да изравнителен гол, след като се бе настанил в наказателното поле на гостите.

Въпреки това в 95-ата минута „червените дяволи“ си осигуриха успеха с второ попадение. Гостите организираха контраатака, при която Маркъс Рашфорд бе изведен срещу вратаря Ник Поуп, успя да премине покрай него го и макар да се подхлъзна, успя да прати топката във вратата за крайното 0:2.

Стартови състави на двата отбора:

БЪРНЛИ (4-4-2): 1. Ник Поуп – 26. Фил Бардсли, 5. Джеймс Топкинс, 6. Бен Мий (к), 3. Чарли Тейлър – 13. Джеф Хендрик, 18. Ашли Уестууд, 4. Джак Корк, 11. Дуайт МакНийл – 9. Крис Ууд, 10. Ашли Барнс

Старши треньор: Шон Дайш

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The boss makes four changes to the starting XI for #BURMUN 🚨 #MUFC

Публикация, споделена от Manchester United (@manchesterunited) на

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1): 1. Давид де Хеа – 53. Брандън Уилямс, 5. Хари Магуайър, 2. Виктор Линдельоф, 18. Ашли Йънг (к) – 31. Неманя Матич, 17. Фред – 10. Маркъс Рашфорд, 15. Андреас Перейра, 21. Даниел Джеймс – 9. Антони Марсиал

Старши треньор: Оле Гунар Солскяер

Главен съдия: Майк Дийн, Англия

Стадион: „Търф Моор“, Бърнли, Англия