Ливърпул победи като гост Борнемут с 2:1 в мач от 1/8-финалите на Купата на лигата. Попадението за "черешките" бе дело на Джъстин Клуиверт, а за мърсисайдци точни бяха Коди Гакпо и Дарвин Нунес. Уругваецът вкара страхотен гол през втората част, за да донесе успеха на своя отбор.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

В 12-а минута дойде първият точен удар, след като Джъстин Клюиверт опита удар от воле в наказателното поле, но в него нямаше достатъчно сила и Келехър улови спокойно. В 26-а минута Ливърпул ортанизира страхотна атака, при която Куанса намери Джо Гомес на фланга, а той продължи към Собосалй, който от аутлинията центрира за Харви Елиът на точката на дузпата, но ударът на последния бе във вратаря.

Малко след това Борнемут направи контраатака, която бе завършена от левия флант от Керкез, но стражът на мърсисайдци отново не бе затруднен и улови кълбото. В 31-а минута Харви Елиът стреля от границата на наказателното поле след корнер, а след получилия се рикошет топката попадна в Коди Гакпо, който на метър от вратата спокойно довкара топката - 1:0 за Ливърпул.

Пет минути по-късно Доминик Собослай получи в противниковото наказателно поле и не се поколеба да стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Раду. Секунди след това домакините имаха нова възможност, а футболист на "черешките" стреля в близкия ъгъл, но Келехър реагира добре и пак спаси.

В началото на втората част Борнемут имаше чудесна възможност да отбележи след корнер, но Джо Гомес изчисти пред самата голлиния, за да спаси сигурен гол в собствената си врата. В 60-а минута Харви Елиът намери по прекрасен начин Мохамед Салах в наказателното поле, но ударът с глава на египтянина премина встрани от левия страничен стълб на Раду.

Секунди по-късно Таверние напредна много добре с топка в крака и отправи мощен удар с левия крак, но Келехър успя да избие в корнер. В 63-а минута домакините изпълниха пореден корнер, а Келехър отново не бе убедителен, като Джъстин Клуиверт бе най-съобразителен и успя да се радпише отблизо, за да изравни резултата.

В 70-а минута появилите се като резерви Трент Александър-Арнолд и Дарвин Нунес взаимодействаха, като англичанинът даде типичния за него прекрасен диагонален пас, а уругвайският нападател не успя да овладее достатъчно добре първоначално, но след това напредна с топка в крака и направи феноменален удар от далечно разстояние, който описа невероятна парабола, преодолявайки вратаря, а кълбото бе в мрежата.

 

Стартови състави:

Борнемут: Раду, Забарний, Керкез, Скот, Мефъм, Кристи, Билинг, Смит, Клуиверт, Семеньо, Соланке

Ливърпул: Келъхър, Цимикас, Матип, Куанса, Гомес, Ендо, Собослай, Елиът, Джоунс, Салах, Гакпо