Арсенал победи Нюкасъл с 2:0 след продължения (0:0 в редовното време) в мач от 3-ия кръг на ФА Къп в битка между отбори от Висшата лига. В 109-ата минута на мача Смит-Роу с отличен диагонален удар откри в полза на "артилеристите". Обамеянг се разписа в 117-ата минута, за да направи резултата 2:0.

Още в 1-ата минута Нелсън стреля опасно към вратата на Дубравка, но гол не падна. Пет минути по-късно "артилеристите" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от изгодна позиция, но Уилиан нацели стената изградена от играчи на гостите.

Gulliver/Getty Images
26 снимки

Нюкасъл организира добра атака в 20-ата минута, но Керъл не намери добър завършек, а и флагът на страничния съдия беше вдигнат. Пет минути по-късно отлична възможност пропиля Обамеянг, той излезе на голова позиция, стреля добре, но Дубравка спаси, а при добавката Уилиан не намери целта като стреля много неточно. 

В последните пет минути на първата част Арсенал опита да натисне съперника и опита да реализира, но не се получи. Нюкасъл опита също да отвърне с пряк свободен удар в добавеното време на първата част, но "артилеристите" се справиха със ситуацията.

Нюкасъл стартира отлично втората част. Първо в 54-ата минута Керъл стреля опасно, но Лено се справи, а две минути по-късно отново той не намери целта, като кълбото мина много близо до гредата. Десет минути по-късно Арсенал пропусна отлична възможност, но ударът на Уилок беше спасен с вещина от Дубравка, а асистенцията дойде от Никола Пепе.

В 72-ата минута Никола Пепе се освободи от бранителите на "свраките", но ударът му мина на сантиметри от гредата. В последните минути на редовното време Анди Керъл стреля към Лено, който запази отбора си в двубоя.

В края на двубоя Смит-Роу получи първоначално червен картон за нарушение, но след като прегледа ситуацията с ВАР показа само жълт картон на провинилия се играч.

Първото чисто положение в продълженията дойде в 95-ата минута, когато Джака стреля точно под гредата, но Дубравка направи поредното си отлично спасяване. Все пак натискът на домакините даде резултат и в 109-ата минута Смит-Роу, който влезе като смяна с отличен диагонален удар матира Дубравка. В 117-ата минута Обамеянг от малкото наказателно поле направи резултата 2:0.

Така в крайна сметка след късни голове Арсенал продължава напред и ще брани трофея.

Арсенал - Нюкасъл 2:0
голмайстори: 1:0 Смит-Роу (109), 2:0 Обамеянг (117)

Ето и стартовите състави:

Арсенал: Лено, Седрик (120-Мейтланд-Найлс), Давид Луис, Мари, Тиърни, Елнени, Уилок (67-Джака), Пепе (106-Лаказет), Уилиан (66-Сака), Нелсън (57-Смит-Роу), Обамеянг

Нюкасъл: Дубравка, Крафт (68-Мърфи), Ласелс (46-Мат Ричи), Кларк, Дъмет, Хейдън, Лонгстаф, Хендрик, Алмирон (81-Йедлин), Жоелинтон (81-Андерсън), Керъл (106-Гейл)